Valås Fototriss 186 ”Stenigt”

I dag väljer jag att kopiera ett av mina gamla blogginlägg (den har aldrig vart med på fototriss)
Gjorde inlägget i vintras, hade funderat på det ett tag och pratat med pappa om det. Så blev pappa svårt sjuk och vi visste inte om han skulle klara sig. Hade med datorn till sjukhuset och visade honom det. Pappa klarade upp den krisen och några till innan han slutligen inte orkade mer. Så denna triss är för min pappa som nu mer bara finns i våra hjärtan och minnen.

Detta monument byggdes i mitten av trettiotalet av ungdomar i bygden och står fortfarande kvar. Enligt uppgifter från min pappa så var det handlarns pojk Arne och Arturs dräng Allan min morbror Adrian en grannpojk Harry och eventuellt några till som byggde det. Det var lite av ett hemligt projekt.
Trots att jag är uppväxt alldeles i närheten har jag aldrig tidigare vart på Valås. Första besöket var nu i höstas då LRF.s promenadgrupp gick dit och sedan var jag där i mellandagarna med kameran.

Min pappa stående på Valås, troligen någon gång på 40 talet.


Valås 111227För fler steniga trissar besök ”fototriss”

11 tankar om “Valås Fototriss 186 ”Stenigt”

  1. Vilket fint foto av din pappa! Och med den fina bakgrundshistorien blir den ännu bättre.

    Tänk att den här stenstatyn har fått stå kvar i så många år!

  2. Snygg triss! Själv så har jag gjort en sten skulptur i form av en vilstol där trötta motionärer kan vila sina ben en stund. Däremot blir det ingen triss för mig denna gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s