Hisingen runt i egen båt.

Vi hade sedan ett bra tag tillbaka planerat en båttur med kompisar den gångna helgen. Att det skulle bli på lördag bestämde vi efter att ha kollat in vädret en vecka innan och sedan var det bara att hålla tummarna. Tänk att man kan pricka rätt på vädret ibland.
Tanken var att sjösätta i Älvängen men där gick inte att komma intill på grund av vägbygget så det fick bli Nol istället. Vi åkte först en liten sväng uppför älven för att kolla in Äskekärr och vinka till de som skulle vart med men fick förhinder på grund av vallskörd.
Sedan bar det av mot Kungälv och Nordre älv. Dan som är intresserad av historia berättade en del om vad vi såg medan vi åkte ut mot havet. Väl utanför älven var det riktigt krabb sjö och vi hann bli rejält blöta innan vi stannade för lunch på Torholmen utanför Lilleby.Efter lunchen fick vi sällskap av en turbåt från Strömma kanalbolag. Inne i hamnen kändes båten väldigt liten när vi passerade Stenas tysklandsbåt. Skulle gissa att våran båt hade fått plats i styrhytten.
Drömmarnaskaj är spännande att kika på.Sedan blev det fika i en liten föredetta hamn i Göta älv.
Det fattades några liter bensin så vi fick åka in till Kungälv och tanka på hemvägen. När Dan var i väg och fyllde tanken passade Maria på att testa hur förarplatsen kändes.


Efter en sjutimmars båtfärd var vi trötta och nöjda åter i Nol och båten på kärran igen.

Tack till Ingegerd E, Dan och Maria för en trevlig dag. Anders o Gunilla, vi saknade er.

2 tankar om “Hisingen runt i egen båt.

  1. En alldeles perfekt dag! Fast inte för de stackars bönderna som fick bärga hö istället. Men det var det ju perfekt för också förstås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s