Söndagseftermiddag i trädgården

I dag har det vart lite halv slött här hemma. Vi har hjälpt till lite grand att röja efter verkstadsfesten som var här i går kväll. Men inte så mycket, orken finns liksom inte just nu.
Sedan har jag pillat lite med pelargonerna och försökt fixa lite i växthuset.

I växthuset märks det att hösten är på väg. Första tomatplantan har förpassats till komposten då den hade vissnat, tomaterna som fanns på den ligger nu på ett fat i köket i hopp om att de ska mogna där. Paprikorna är fortfarande gröna och behöver mera sol. Sista gurkan håller på att växa till sig. Physalisen mognar efter hand. Har även plockat av en av de två vindruvsklasarna som kommit på den lilla vinrankan. Vet inte vad jag tänkt på när jag köpte den, det hade ju vart trevligare med en utan kärnor men de var i alla fall goda.
Dagens skörd

Sen blev det några foton på Kärleksörten och en liten fluga.Skärpan kunde vart lite mer precis men rätt ok ändå.
Sist en bild på första höstplanteringen, fler kommer i veckan. Alltid lika roligt att pynta lite med växter.

En tanke på “Söndagseftermiddag i trädgården

  1. Det var mycket vackra bilder här. Ett tips bara. Sylta in de gröna tomaterna. Det smakar jättegott. Idag köpte jag också rosa ljung. Det är ju Västergötlands landskapsblomma. Men jag köpte silverek också. De ska ersätta mina Mårbacka på balkongen. Det blir NOG i morgon.

    Sv: Visst var det ett käckt tilltag att folk fick måla på gatan innan man grävde upp den och gjorde om den. Roligt att ni gillade mitt inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s