Fototriss 206 ”Sött”

Just sött tillhör en av mina laster. Karaktären är inte den bästa men nu var det verkligen dax att ta tag i problemet. Innan jul hade jag och mellansonen en överenskommelse att inte äta godis, bara jag har någon motpart i det hela så brukar det gå bra. Vi bestämde tidigt att det var uppehåll över helgerna och att vi sedan skulle dra åt skruvarna lite hårdare. Så från sjunde januari gäller inget godis, kakor, bullar, chips, ostbågar eller läskedrycker. En kaka/tårtbit eller dessert är tillåtet på kalas och bjudningar. Påskdagarna kommer vi att ha undantag och allt är tillåtet. Hittills har det fungerat riktigt bra.
Men det finns ju mycket annat som är sött.
Smultron på ett strå, både sött att titta på och äta.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jordgubbar. Fotade av mig redigerade av Anders Garton.
36780_135856599775016_100000520305535_280033_6144979_n
Med jordgubbar kan man förgylla en rabarbercheescake.

Midsommartårta

Midsommartårta


Detta inlägg är mitt bidrag till veckans fototriss där du kan se mycket annat sött.

20 tankar om “Fototriss 206 ”Sött”

 1. Tack för kommentaren hos mej. Förstår att du undrar. Och jag tänkte själv på att det är ju inte alla som vet vem Astrid är. Det var meningen att sista bilden skulle varit en annan, där hon var med, men där var hennes matte med och hon ville inte vara med på bilden så då tog jag bort den. Och nu förstår jag att många säkert undrar..vem är Astrid. Hon har varit med några gånger i bloggen på sistone, men det är ju där.
  Astrid är en rexkatt som bor hos mej ett tag nu när hennes familj ska åka på semester. Hon har semester här hos oss. Och vi har det så mysigt.

 2. Förlåt jag glömde säga att din triss är superfin. Jag är såå frestad av allt det goda! Fatet som liksom svävar med jordgubbarna coh smultronstrået och den superhärliga sommartårtan! MUMS!

 3. Önskar dig o sonen all lycka till med att låta bli sötsakerna och faktum är ju att dessa söta underbara bär du fotat är ju 100 ggr godare än godis!
  När jag blir sugen på något gott på fredagskvällen brukar jag torr-rosta solroskärnor i en het stekpanna och sen smaska på. Underbart gott!

 4. Mums så gott allt det söta ser ut. Skulle jag stå i en valsituation på jordgubbar/smultron eller godis blir valet solklart bären.
  Va duktiga ni är som hoppar över allt det där onyttiga. Jag skulle också behöva skärpa mej. Jag vet ju att det går bara jag bestämmer mej.

 5. Smultron är verkligen söta. Härligt se dem så där på ett strå! Den bilden väljer jag i din triss. 🙂
  Jordgubbar är också söta och goda. Mycket sommar i dina bilder.
  Hoppas att ditt godisförbud fortsätter fungera. Redan att dra ner på läsken gör mycket, bra att minska på sockret, det finns ju överallt ändå.
  Tack för din kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s