Röda och (orange)

Kollade igenom lite bilder och upptäcker då att orange kanske inte tillhör mina favoriter. Den färgen fanns nästan inte på några foton- hum, får tänka på det i sommar.
Några röda fanns däremot, vallmo är ju vackert. Allra helst i en sädesåker, så fint. Men kanske inte så populärt hos bonden.
Men allra mest gillar jag min fina ”Kärlekspelargon” Köpt då den var veckans blomma på en trevlig handelsträdgård. Tror att den kostade ca 50 kr och var sommarens bästa köp. Blommade från första dagen och sedan hela sommaren som mest med ca 20 stora härliga blomklasar. Som bonus verkar det som om den klarat vinterförvaringen, lite ny jord och så hoppas jag få glädje av den i sommar igen. Sen kan man ju njuta av namnet också skriver det igen. ”Kärlekspelargon”
IMG_0729

IMG_0118

IMG_0863

_MG_8854

IMG_9900
Detta inlägg är mitt bidrag till tävlingen på moseplassen.com Använd gärna länken för att titta på andras fina bilder på temat rött o orange.

6 tankar om “Röda och (orange)

  1. Vilken härlig intens rödfärg på din kärlekspelargon, den gör mycket av sig, tänk vad då 20 blomgrupper gör, wow!
    Den taggiga växten på sidan av, är det en kronärtskocka eller något? ser i varje fall tuff ut 🙂

  2. Heisann!

    Pelargonia er alltid så takknemlige. Strever litt med å bevare dem vinteren gjennom. Noen holder ut, heldigvis. Valmuer som nikker i sommerenga, er jeg veldig svak for ;:OD)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s