Längtar efter våren

Rubriken sammanfattar vad jag saknar mest just nu ”vår och värme” Vaknade i morse med en kropp som inte ens hade lust att ta sig ner för trapporna och hämta värktabletter. Men efter intag av tabletter och en stund till i sängen så blev det bättre. Hela förmiddagen hade vi vilodag, först frukost i lugn o ro och sedan fika i växthuset. Där var det nästan lite för varmt men det var nog vad kroppen behövde för sedan kom vi igång. Stefan har fortsatt att koppla in solfångarna och jag har städat o pyntat lite inför påsken. Två maskiner tvätt har torkat ute i helgen, helt ljuvligt.
Sedan tog vi en tur till Kungälv för att besöka Stefans pappa som ligger inne med influensa. Trött och medtagen är han men han tyckte ändå att det var lite bättre än då han kom in till sjukhuset i onsdags.

Om vi har tagit det lite lugnare idag så var det fart här på lördagen. Stefan, Markus o Andreas jobbade på vedbacken, det blev en rejäl hög kapad o kluven ved i vedskjulet. Själv smet jag från veden och höll mig inne i garaget med färg och pensel. Tanken är att vi ska klä om huset och alla brädorna ska grundas o målas en gång innan de sätts upp. Med mina onda armar får det bli lite i taget.

En annan trevlig sak är att jag ska vara tjänstledig i maj. Tanken är att få gjort en del här hemma och även försöka komma i ordning med den onda kroppen. Vi har bokat nästan en vecka på Gotland. Det ska bli så roligt. Stefan har vart där flera gånger men för mig blir det första besöket. En helg på Koster med bästa fotogruppen har vi också bokat in. Sedan är kalendern tom, bara det att kunna börja på något och sedan veta att man är ledig även nästa dag och kan fortsätta. Det är nog det jag ser fram emot mest. Ja och så hoppas jag på fint väder. 🙂

Jobbar kväll i morgon så jag ska försöka städa o pynta klart på förmiddagen. Sedan är det fullt upp med jobb och nöjen ända fram till torsdag eftermiddag. I år är det min tur att ha ledig påsk, jobbar bara annandagen. Lite gäster har vi bjudit och kanske blir det en fototur.

Min gräns för när man kan gå och lägga sig (21.00) är nådd, så natti natti alla.

2 tankar om “Längtar efter våren

 1. Vad gott och vara ledig så länge! Kanske borde jag göra likadant.
  Pippibördarna har behagat att inte starta resan till Sverige ännu så det blir framskjutet i datum.
  Planeringen för Kosterturen med Fotogruppen Ale framskrider. Undrar bara var man kan boka in det fina vädret 🙂
  Vi ses ikväll med våfflor och foton.
  Det var ett fotolöst inlägg denna gången.
  Ses ikväll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s