Dax för nya tankebanor.

Har i ett par dagar vart både trött o ledsen. Men nu känns det som det vänt, i alla fall för tillfället. Kom på att jag är så jäkla trött på mitt eget gnäll. Visst har jag haft många anledningar att gnälla i höst och gnäll kanske inte är rätta ordet. Jag och mina arbetskamrater har försökt argumentera för vår fantastiska verksamhet och vår arbetsmiljö mot oförstående chefer, neddragningar och nu som spiken i kistan nedläggning. Har vid ett antal tillfällen försökt argumentera mot allt det här men tillslut kommit till gränsen ”sluta eller gå under” Inte så att jag ska lägga mig platt men ska försöka lägga krutet där det finns en möjlighet att någon lyssnar. Ibland är det tufft att kämpa men alternativet finns inte i min värld.

En annan fråga som är aktuell i vår by nu är uppförande av vindkraftverk i vår närhet. Jag är så glad att jag inte har något emot detta. Hade inte orkat med en strid till. Har svårt att förstå att man kan vara för något så länge det inte berör mig. Begreppet ”Not in my backyard” verkar aktuellt på många ställen. Men de flesta av oss vill ha el till både nytta o nöje.

Efter jobbet i dag har jag känt mig riktigt duktig, bakat mjukt o hårt bröd och en sorts kakor. Ledig i morgon och då ska jag fixa det mesta inför julen. Jobbar lörd, sönd, månd och på julafton sedan blir det ledigt i två dagar. I morgon ska jag också ta en tur till vårdcentralen och ta lite prover.

En tanke på “Dax för nya tankebanor.

  1. Skönt med människor som tänker bortom sin egen horisont och egen bakgård. Vi kan inte med gott samvete lämna över en totalt förgiftad värld full med tickande bomber som kärnkraftverken utgör till våra barnbarn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s