Helgen som gått 2014 vecka 2

Känns fortfarande konstigt att skriva ”2014” men så är det ju varje nytt år. Lite snö har det kommit idag och kylan är här. Vi får se hur länge den stannar.
Efter en veckas sjukskrivning med ont i ryggen och besök hos naprapaten blev det så dax för jobb i fredags. Fungerade rätt ok, fortfarande ont men inte alls så stel längre. Kan ju faktiskt både klä på mig själv och hjälpa andra.
I helgen har jag plockat undan julen och sett botten på strykkorgen. Det var länge sedan den var tom senast. Med ont i ryggen är det ju inte så bra att sitta och man kan ju inte ligga o gå hela tiden så strykning är en bra sysselsättning. Strykbrädans reglerbara höjd är ju helt perfekt.

I går kväll var vi hos vänner på middag. Inte vilka vänner som helst, vi har umgåtts i många år. I augusti var det 30 år sedan vi startade en matlagningscirkel. Då var vi 5 vuxna och en baby, vår äldste son Markus som då var 6 månader. Sedan har vi hållt igång, studiecirkel var det längesedan vi hade men vi har fortsatt att träffas under alla år. Nya respektive har tillkommit o 8 barn till har hunnit vara med och vuxit upp. Nu var det många år sedan vi hade barn med. Det yngsta barnet är 20 och Markus fyller snart 31.
I höstas började vi så smått prata om att bjuda med alla barnen och deras respektive. Det blev 19 vuxna och så en baby. Babyn som var med från början är nu pappa till Pelle 4 månader. Tänk vilken fantastisk utveckling och så roligt det var att alla kunde och ville komma.
Tänk om vi kan göra om det igen om några år. Undra hur många vi är då? En baby till är på gång om några veckor.

I dag har det vart passaPelledag, tänk vad han utvecklas. Jag säger som min mamma sa när de passade Markus, sitt första barnbarn ”man får vara glad för den tid man får ha honom” Gulliga söta Pelle. Lite kinkigare än vanligt men så har han sin första fökylning så det är ju inte så konstigt.

I kväll var vi i Lerum med Janne o Lotta, våra grannar. Middag på LeRum vårt ”stammställe”

Nu ska vi duscha och sedan lite gott spabad, 39° i vattnet och -10° i luften 🙂
En sovande Pelle och lite snö, med betoning på lite.
IMG_0335

IMG_0339

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s