2014 vecka 3

Om man räknar bort jobbet så har veckan vart okej. På jobbet håller det på att bli fullständig kaos. Avdelningen jag jobbar på ska ju stängas. Det har vi vetat ett tag nu och fått reda på var vi ska jobba i fortsättningen. Inget de flesta av oss ser fram emot men så är det. Nu är det då bestämt att de flesta ska byta arbetsplats 3/2 och som det verkar nu har vi då ett tiotal omsorgstagare kvar. Det sista jag hörde var att det ska skötas av oss 3-4 som är kvar med hjälp av vikarier och de som vill gå upp i tid på avdelningen intill. Ingen vet hur länge det här ”extraplatserna” behövs. Många av de som är kvar väntar på boende i kommunen och när det blir platser beror ju på om någon annan får sluta sina dagar. Svårplanerat som alla kan förstå. Kan fortfarande inte förstå hur ledningen tänker. Senaste veckan kom flera nya omsorgstagare till avdelningen. Teamet som ska se till att fler kan åka hem efter sin sjukhusvistelse har inte kommit igång så det är ju ingen som vet hur bra det kommer att fungera.
Själv har jag inte några äldre släktingar kvar i kommunen och det känns ju skönt. S har däremot både föräldrar o en faster som kommit upp i åren. Det är bara att hålla tummarna för att de inte behöver den vård kommunen nu inte kommer att erbjuda.

Veckan som gått har Pelle fått sin första förkylning. Ingen rolig upplevelse för varken honom eller hans föräldrar. Flera läkarbesök o medicin har det blivit. Nu hoppas vi att han fortsätter att friskna till så att vi får passa honom nästa helg medan hans föräldrar snickrar.

I veckan som gick sydde jag nya köksgardiner och när de var klart så passade symaskinen på att krångla. Peter lämnade in den i Alingsås på fredag eftermiddag och på lördag kom ett sms att den var klar. Snabbare service kan man knappast få. Ska hämta den i veckan och då får vi hoppas att den håller i många år till.

IMG_0402

IMG_0355

IMG_0356

IMG_0360
Lite bilder från helgens sköna men blåsiga och kalla promenader

IMG_0389

IMG_0392

IMG_0411

IMG_0420

IMG_0436
Tittade till växthuset i eftermiddag Fruset och kallt ännu men snart värmer nog solen så vi kan fika där igen.

IMG_0438

3 tankar om “2014 vecka 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s