Fototriss 250 ”Djur”

Dessa djur har spelat stor roll i mitt liv. I alla fall den första delen, uppväxt på en gård med kor. När mamma och pappa slutade tog min bror över gården och hade kor fram till 2012 på hösten. De sista ungdjuren såldes i höstas då han ramlade och bröt benet.
Jag vet att min bror saknar sina kor men det fanns ingen annan lösning. Dålig lönsamhet och aldeles för mycket arbete.
Bilderna är tagna sista kosläppet i april 2012.
_MG_6762

_MG_6791

_MG_6816

Detta är mitt bidrag till veckans fototriss hos Helena.

16 tankar om “Fototriss 250 ”Djur”

 1. Fina bilder på fina kor. Gillar speciellt mycket den första bilden. Det är verkligen tråkigt att det är så dålig lönsamhet, det måste vara ett speciellt liv att jobba med kor. Kan tänka mig att det blir tomt utan dom .

 2. Det är verkligen synd att landsbygden utarmas på djurlivet. De flesta djuren som finns kvar får ju inte ens kmma ut.
  Första bilden är fantastiskt fin. Visar glädjen och så fin dokumentation över svunnen tid på gården!

 3. Så oerhört tråkigt för din bror! Kosläpp är en oerhörd känsla att få vara med på, och det är jag med på också de senaste åren 🙂 Bonden jag hjälper bröt armen för 3 år sedan han blev nedsprungen i stridens hetta.

 4. Kosläpp!!! Ordet för mig omedelbart tillbaks till min barndom! Det var solsken hela sommaren och det luktade värme och kossor 🙂
  Så tråkigt att sådant försvinner!
  Ha en fortsatt fin söndag!

 5. Min mors tante hadde kuer. Jeg kommer i håg spenning og lykke når jeg lot kalven få suge på mine fingre. Fine barndomsminner!

 6. Älskar första bilden! Jag är också uppvuxen på jordbruk och tyvärr är det som du skriver, mycket jobb och svårt att få lönsamhet. Fina kossor i alla fall!=)

 7. Vackra bilder, men en sorglig berättelse. Att det ska vara så svårt att vara bonde nu för tiden, när närproducerat sägs vara så viktigt!

 8. Ingen kolugn triss här inte! Härlig är rätta ordet! Synd att behöva avsäja sej livsstilen att vara nötbonde, men ibland måste även trista beslut tas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s