Weekend i London

I helgen har vi vart i London, jag, mannen och två av grannarna. För tre av oss var det första besöket. Vi flög från Säve på torsdag kväll och var inte på hotellet förrän efter midnatt. Morgonen startade med lite lyx, frukost på hotellet. (de andra dagarna tog vi lite mer budgetvarianter)
Fredagen gick vi till ”London eye” en promenad på ca 5 km. Mycket av vägen gick genom parker här var våren redan sommar. Det blev en rejäl pollenchock för oss alla, hostande, snörvlande och röda ögon.
Upp i hjulet åkte vi kvinnor medan männen tog en öl. Utsikten var fantastisk, vi fick bland annat se vilken grön stad London är. Sedan strosade vi tillbaka mot hotellet. Big Ben, st Mary.s cathedral, Kensington, Harrods och mycket mer fick vi se. Männen var mest fascinerade av alla flotta bilar, men så bor det också många miljardärer i Kensington. På kvällen blev det mat på närmsta pub, längre än så orkade vi inte gå.
Lördagen valde vi att åka sightseeingbuss runt i London. vi hoppade av vid Tower bridge och därifrån tog vi en båttur på Themsen. Vi avslutade turen med besök på Selfridges och Mark and Spenser. På kvällen blev det Grekisk restaurang, pubbesök och lite melodifestival på TV.
Söndagen besökte vi Notting Hill, himla mysig stadsdel med små butiker och cafeer. Men den blå dörren från filmen finns inte längre så den letade vi förgäves efter.
Men det får nog bli fler besök i denna mysiga stad. Där finns så mycket att se och nu har vi rekognoserat så nästa gång vet vi bättre vad vi ska göra.
Bilderna är klickbara om man vill se dem lite större.

En tanke på “Weekend i London

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s