En kär pelargonia

image
En av mina frösådda blommar 😀sådde frö från min Augusta i våras, modern är ju känd men fader okänd. På just den här plantan ser det ut som det mesta kommer från mamma Augusta men inte riktigt allt. Jag har sex plantor till från sådden men de ser inte ut att hinna blomma i år. Bladen ser lite olika ut på dem så hoppas hoppas att det blir lite olika varianter på blommorna. Men först en lång vinter och hoppas att de överlever.
Att just Augusta känns lite extra viktig bland alla pellisarna beror på att min farmor hette så. Kära farmor som för det mesta hade ett knä för oss barn att krypa upp i. Farmor bodde på andra våningen när jag växte upp och dog 1970 när jag var 10 år. Andra minnen är hennes goda kakor o drömtårta serverad med pressad apelsinsaft med mycket socker. Farmor som var rädd för åska och kom ner till oss när när den gick. Hon älskade kungahuset och det var högtidsstunder när de var på TV.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s