Första advent

Helgen som nu är slut har bjudit på mycket trevligt. Fredag kväll var vi med grannarna i Göteborg på Kajskjul 8 o tittade på Pistvakt. En trevlig kväll med god mat.

Lördag var det städ o matlagning och sedan det så kallade matlagningsgänget här på kvällen. Det startade för drygt 35 år sedan med en matlagningskurs och sedan har det fortsatt. I början lagade vi maten tillsammans och delade på kostnaden men nu lagar den vi är hos och bjuder. De sista åren har vi kört med olika tema. Just nu är det olika länder och i går bjöd vi på Skottland. Tidigare tema har vart landskapsmat, vinprovning efter en bok där vin o mat var föreslagna, billig trerätters var en annan utmaning. Oftast är det väldigt gott men med några få bottennapp under åren. Någon gång varje år brukar det bli restaurang besök.

I dag var det min faster o hennes adventsljusstakar som som skulle fixas. Hade sådan tur att alla ljusen lyste.

Sedan blev det krya på dig blomma och fika hos några grannar. För en vecka sedan hämtades mannen där med ambulanshelikopter på grund a hjärtinfarkt.

Här hemma börjar julstämningen så smått infinna sig. Kanske det blir lite mer pynt eller kanske inte.

Viktigast, farmors adventsljusstake.

I morgon går projektet jag jobbat med en tid i mål och rekryteringsuppdraget för ett boende är nästan klart så snart kanske det blir lite lugnare på jobbet. Känns som jag behöver lite lugnt för återhämtning. Hjärnan går på högvarv och behöver vila.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s