Julförberedelser

Har haft ett par semesterdagar för att få tid att landa och samtidigt förbereda julen i lugnare tempo. Passade på att handla mat på onsdag efter jobb o yoga.

På torsdagen började vi med Lucia firande på barnbarnens förskola. Sedan blev det lite shopping innan barnbarnen hämtades. Alltid lika mysigt.

Fredag blev mest förberedelser för kvällens ”Glögg i krysset” en tradition sedan några år tillbaka. Tillsammans med två andra par i byn bjuder vi in grannarna till glöggmingel i byns vägkorsning eller egentligen på en gårdsplan i anslutning till korsningen. Vi bjuder på glögg o varmchoklad med lite tilltugg. I år var vi drygt 20 personer.

Lördagen ägnade jag och mina syskon åt att få julfint hos fastern i Backa. Hon har vart lite krasslig hela hösten men just nu verkar det vara på rätt väg. I mars fyller hon 90 år så lite krasslighet får man väl räkna med.

I dag har det vart barnbarn så föräldrarna kunnat jobba. På förmiddagen kom ett par kompisar o hämtade gran o fikade. En tradition som är inne på tredje julen, att hämta sin egen gran i skogen är ju inte självklart för alla.

I kväll blev det i varje fall bakat fröknäcke o sill inlagd. Det blir nog jul i år också 😊 Har även hunnit med att julpynta lite hos mannens faster. Julgardiner, dukar o några tomtar.

Innan sängen blev det en liten stund i spabadet o nu är det natti natti. En jobbvecka kvar till julledigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s