Hemsemestra

En semester som oftast är lite underskattad. Fjällen hade ju vart trevligt men nu blev det inte så. Vi tog vårt ansvar och stannade hemma. Så nöjd ändå, vi är friska och hemsemestra är helt okej. Har fått hem min bil från verkstan efter skadereparationen. Inte för att det gått någon nöd på mig de dryga två veckorna den vart där men ändå skönt att ha den hemma. Älskar min lilla bil och den frihet den ger.

Just nu i coronatider är det ju mest några små turer till affären och jobbet. Idag har jag vart och lämnat lite smått o gott till fastern på äldreboendet. Får ju inte hälsa på men lämna saker i dörren är ok. Idag blev det glass, godis, frukt och tulpaner. Lämnade även en mobiltelefon så vi kan ringa henne. Vi får se om det fungerar, hon blir så orolig o stressad för allt nytt.

Annars i veckan har det blivit storstädning av vardagsrummet, vårgardinerna är på plats tidigt i år. Vet ju inte riktigt vad jag hinner o orkar här hemma med nytt jobb. Trädgården runt växthuset är fixad inför sådd o plantering. Kanske sår en del i påsk helgen.

Haft en del ”hjälp” av småkillarna och fika sällskap.

Hade tänkt att promenera mer men det har inte blivit mer än en tur hittills.

Idag blåser det uppemot 30 sekundmeter i byarna så det har vart inomhusväder. I kväll är det strömlöst annars hade det blivit några varv på stickningen.

Om vädret är bättre i morgon ska vi ta med barnbarnen på en kort tur med husbilen som kompensation till den inställda fjällresan som de sett fram emot.

I affären idag bad jag en man att hålla avstånd i kassakön för att minska smittrisk och blev utskälld för det. Han tyckte att jag var oförskämd. Men det var ju inte bara för min skull, han vet ju inte om jag bär på något som kan smitta honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s