Fototriss 194 Ett motiv-På tre sätt

Just nu finns många av mina tankar hos min bror och hans kor. På grund av dålig lönsamhet och mycket arbete har han nu bestämt sig för att sälja av alla korna. Någon gång under den kommande veckan kommer ladugården att tömmas. Jag stöttar hans beslut helt och fullt men det känns ändå jobbigt. Jobbigt att veta att han egentligen helst hade velat fortsätta om han orkat och det hade vart lönsamt. Men även jobbigt att det som under hela min uppväxt och liv vart självklart nu ska försvinna. Jag har en hel del kobilder men ångrar ändå att jag inte har fler. I dag har jag och kameran vart med honom i ladugården en stund (kom hem med ca 250 bilder) Långt ifrån alla är bra, kor är inte lättfotograferade i alla fall inte uppbundna i en ladugård.
Jag har valt att göra bilderna svartvita då det stämmer bra med mina känslor och kor gör sig bra i svartvitt.


Även om mina besök i ladugården de senaste åren vart allt annat en regelbundna kommer jag säkert att sakna dem.
Ljudet från mjölkmaskinen, doften av hö, de sträva tungorna, att få en nyfödd kalv att dricka första gången……..
Här kan du se andras Fototrissar

16 tankar om “Fototriss 194 Ett motiv-På tre sätt

 1. Så fint du har gjort och så väldigt fina bilder du tagit. Svartvitt var helt perpekt till din triss! Det är väl fanken också att det ska vara så svårt med lantbrukeriet och djurhållningen idag. Tack för att du delade!

 2. Så sorgligt.
  Det känns tungt i ett gammalt (… nu är jag 61 år) bondbarnshjärta när ladugårdarna tvingas tömmas på djur.
  Väldigt fin triss och speciellt den mittersta…

 3. Sååå fina bilder på kossorna i ladugården.
  Tråkigt att din bror inte kan ha dem kvar.
  De pratade om detta på Agenda nu ikväll, och det är sorgligt att det ska behöva vara på detta viset.
  Ha de gott!

 4. Att sälja ut djur du skött och tagit hand om sedan de var små, måste vara hjärtekrossande! Vilket jobbigt beslut. Fast orkar han inte finns det inte något val, hur jobbigt det än är att genomföra.
  Sorgligt är vad det är.
  Jättefin triss har du i alla fall!

 5. Ja, det är tragiskt när man måste avveckla djurhållning. Det rubbar så mycket annat i naturen samtidigt. Men jag förstår din bror. Det måste gå att leva på också. Det blev fina bilder på korna och de gör sig bra i svartvitt.

 6. Ljuvliga kobilder! Och så snyggt i svart/vitt – framhäver både de fina korna och stämningen…..

  Så trist att behöva lägga ner en verksamhet man trivs med. Det där med lönsamheten har debatterats mycket på senare tid. Ex ”Mjölk är tjockare än vatten” som startats upp i mina hemtrakter i Jämtland och sprids över landet just nu. Se till att mjölkbönderna får vettigt betalt för sina produkter så att de kan leva av sitt jobb – och så att landsbygden behålls levande….

 7. Vilken sorgesam triss, jag sitter här och blir lite tårögd. Tänk att man inte ska kunna ägna sig åt ett sådant viktigt jobb – att det inte ska löna sig!

  Vackra, vemodiga foton fick du.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s